( = ) : Sevgili Peygamberimiz (sav) Efendimiz buyurmuştur ki : " Arefe gününe hürmet (günah işlememek) edin! Arefe, Allah'u Te'ala'nın kıymet verdiği gündür. Arefe günü kulağına, gözüne ve diline sahip mağfiret olur." (Deylemi, Taberani)
( = ) : Sevgili Peygamberimiz (sav) Efendimiz buyurmuştur ki : "Duanın faziletlisi, Arefe günü yapılanıdır. Arefe günü Besmele ile 1000 (bin) ihlas okuyanın günahları affolup duası kabul olur" (Beyheki; Ebuşşeyh)
( = ) : Sevgili Peygamberimiz (sav) Efendimiz buyurmuştur ki : " Arefe günü olduğu zaman Allah-u Te'ala rahmetini yayar, bu nedenle o günden çok cehennemden azad hiçbir günde yoktur. Her kim Arefe günü Allah-u Te'ala'dan dünya ve ahiret istekleriyle alakalı bir hacetini dilerse kendisi için o isteğini yerine getirirlir." (Safuri, Nüzhetü'l-mecalis, 1/152)
( = ) : Sevgili Peygamberimiz (sav) Efendimiz buyurmuştur ki : " Şeytanın Arefe gününden başka hiçbir günde daha zelil,daha hakir ve daha öfkeli görüldüğü olmamıştır. Bunun sebebi de Allah-u Te'ala'nın rahmetinin indiğini, büyük günahları affettiğini görmesidir." (Muvatta, Hac: 81, no : 982, 1/386)
( = ) : Sevgili Peygamberimiz (sav) Efendimiz buyurmuştur ki : " Her kim Arefe günü 100 kere Rabbena Atina Duasını Arapçası; رَبَّنَا اٰتِنَا فِى الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِى الْٰاخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ Türkçe okunuşu ;Rabbena’ğfirlî ve li vâlideyye ve lil mu’minîne yevme yekûmu’l-hisâb. Türkçe anlamı ; Rabbimiz! Beni, anamı, babamı ve bütün mü’minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla. Okursa Allah-u Ta'ala o kişiyi dünyada güzel amel işlemeyi nasip eder ve ahirette de Allah-u Te'ala'nın cemalini müsahede ile şerref kılınır." ( İbnii'l-Cevizi, Kitabu'n-Nur fi fezaili'l-eyyani ve's-suihur, Süleymaniye Kütüphanesi, Nafız Paşa, rakim:329, verak: 31b-32)
( = ) : Sevgili Peygamberimiz (sav) Efendimiz buyurmuştur ki : " Her kim Arefe günü öğlenle ikindi arasıda 4 rekat namaz kılar ve her rekatta 1 Fatiha + 50 İhlas Süresi okursa, bu kişiye bir milyon sevap yazılır. Kur'an-ı Kerim'deki her harfe mukabil cennette bir derecesi yükseltilir ki, her iki derece arası beş yüz senelik mesafedir." (Abdülkadir Geylani. El-Gunye 2/60)
( = ) : Sevgili Peygamberimiz (sav) Efendimiz buyurmuştur ki : " Her kim Arefe günü güneş batmadan önce ; (Hızır As.Duası) Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah bismillah! maşaallahu la yesugul hayra illallahu, bismillah! maşaallahu la yeksifussuailallahu, maşallahu kiilu nigmeti ninellahu, maşaallahu kulli hu biyedillah, maşaallahu lahu yesrifussu e illallahu. (Manası : Allah'ın ismiyle başlarım, Allah neyi dilerse o olur. Güç kudret ancak Allah'ındır. Allah neyi dilerse o olur.Her nimet Allah'tandır. Allah neyi dilerse o olur. Hayrın tamamı Allah'ın kudretindendir. Allah neyi dilerse o olur. Fenalıkları defeden ancak Allahtır ) derse Allah-u Azze ve celle onu şeytandan korur ve Arşı'nın fevkinde bulunan bir melek tarafından ona : Muhakkak ki sen beni razı ettin, seni razı etmek bana düşer. Bendendilediğini iste, sana vereceğim. diye nida eder." (Safuri, Tergibüs salat)
( = ) : Sevgili Peygamberimiz (sav) Efendimiz buyurmuştur ki : " Her kim Arefe gününde dört rekat namaz kılar ve her rekatında 1 Fatiha, 3 Kadir, Zilzal, Kafirun, Felak ve Nas surelerini okursa, selam verilince aynı şekilde 4 rekat daha kılarsa, bu sekiz rekat namazının ardından 33 kere istiğfar edip sonra 100 kere de; ' Subhanallahi vebihendihi' derse, Allahu Te'ala cennette o kişi için, yaş inciden bin tane salkımlı ağaç diker ki salkımlarının adedini Allah'tan başkası bilemez, o ağaçların meyveleri karpuz-kavun kadar, yaprakları da Rahman'ın nuruyla cilalanmış kıymetli kaftanlardır. O yapraklardan her birinin üzerine erkek veya kadın sahibi kimse onun adı yazılıdır." (İbnül-Cevzi Kitabun-Nur fi fegailil-eyyami veş-şühiz sh: 90-91)
( = ) : Arefe gecesi namazı : 12 rekat namaz kılınır. İki rekatta bir selam verilir. Her rekatta 1 Fatiha + 5 kere Kureyş suresi okunur.
( = ) : Arefe günü namazı : 4 rekat namaz kılınır. Her rekatta 1 Fatiha + 3 Kadir suresi + 21 İhlas Suresi okunur. Nmazdan sonra 70 kere "Allahumme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve bârik ve sellim" salavatı okunduktan sonra 70 kere de "Estağfirullahi velil müğminievvelmüminat" diye istiğfar edilir.