ATATÜRK

Bursa Atatürk Anıtı

Atatürk Anıtı Bursa ilinin Hümet meydanında bulunmaktadır. Bursa valiliği tarafından heykeltıraş Nijat Sirel'e 45.000 TL'ye yaptırılarak 1931 yılında dikilmiştir. Atatürk heykeli mermer kaide ve bronz yapımıdır. Ataürk , asker giysi giymiş , at üzerinde , zafer kazanmış kumandan olarak betimlenir.

Bursa Atatürk Anıtı

Bursa Atatürk Anıtı
Atatürk Anıtı Bursa ilinin Hümet meydanında bulunmaktadır. Bursa valiliği tarafından heykeltıraş Nijat Sirel'e 45.000 TL'ye yaptırılarak 1931 yılında dikilmiştir.
Atatürk heykeli mermer kaide ve bronz yapımıdır. Ataürk , asker giysi giymiş , at üzerinde , zafer kazanmış kumandan olarak betimlenir. 
Güzel Sanatlar Akademisi tarafından tasarlanan , Millî Eğitim Bakanlığı tarafından da onaylanan , İstanbul Şişli'de bir özel atölyede heykeltraş Nijat Sirel ve heykeltıraş Mehmet Mahir Tomruk'un yardımıyla yapılmıştır. 
Kaidenin kuzey cephesinde şu yazı yer alır: "Bu Aziz Heykelin Önünde Duran Türk, Hürmetle Eğil. O; Milletini Kurtaran, Cumhuriyeti Kuran, Aleme Yeni Bir Tarih Yaratan Gazi MUSTAFA KEMAL". Doğu cephede 29 B.Teşrin 1339 1923 Cumhuriyetin Kuruluşu, batı cephede 11 Eylül 1330 1922 Bursa'nın Kurtuluşu yazmaktadır.
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık