MÜZELER

Çanakkale Seramik Müzesi

Çanakkale'nin Cevatpaşa Mahallesi, Kaya Sk. bulunmaktadır. Çanakkale Seramik Müzesi binası , Hicri 1322 / miladi 1906 tarihinde Müstahkem Mevki Komutanlığı Er Hamamı olarak inşa edildi. 1919 tarihinde İngilizlerin işgalinde çekilen fotoğraflarla ilk hali görülmektedir. Cumhuriyetin ilk yıllarında binaya ek ilaveler yapılmıştır. 1940 tarihine kadar odun ve kömür ısısı ile işletilen hamam daha sonraları kaloriferli kazan ile ısıtma sistemine geçilmiştir. Hamam 1950 - 60'lı yıllarda asker ve yatılı okuyan öğrencilere hizmet vermiştir.

Çanakkale Seramik Müzesi

Çanakkale Boğaz Komutanlığı, 2000'li yılların başında Seramik Müzesi olarak , kullanılmak için Çanakkale Belediyesi'ne devremiştir. Çanakkale Belediyesi gerekli restorasyon çalışmaları yaparak Çanakkale Seramik Müzesi olarak kullanıma hazırlamıştır. 
 2008 yılında Çanakkale Valiliği , Çanakkale Belediyesi , ÇOMÜ, Çanakkale Boğaz Komutanlığı , Rotary Klubü , STK’lar ve gönüllüler bir araya gelerek Kent Konseyi çatısı altında bir çalışma grubu oluşturdular ve Çanakkale Seramik Müzesinin kurulum çalışmalarını başlattılar. 2013 yılında hizmete açılmıştır.
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık