DEDEKTÖR ve YERALTI GÖRÜNTÜLE CİHAZLARI

CONRAD PRO 900 YER ALTI GÖRÜNTÜLEME CİHAZI TANITIMI

Önemli açıklama kullanıcı Ömer Palabıyık = Conrad yeraltı görüntüleme ve diğer yeraltı görüntüleme cihazları dedektör gibi işlem yapmamaktadır

CONRAD PRO 900 YER ALTI GÖRÜNTÜLEME CİHAZI TANITIMI

Conrad Pro 900 YER ALTI GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİ
Önemli açıklama kullanıcı Ömer Palabıyık = Conrad yeraltı görüntüleme ve diğer yeraltı görüntüleme cihazları ; dedektör gibi işlem yapmamaktadır ; yani tek tek para veya küçük hacimli objeleri görmez ve arazide dedektör gibi geniş alanı arayamazsınız. Sadece belirli bir kare alanında ( 2x2 - 3x3 - 4x4 - 10x10 gibi ) ve bu alanları daraltmamızda genişletmemizde bizim elimizdedir. Taradığınız alanda olan büyük küp - mezar - tünel - oda türü yapılarıları renk boyutunda görebilirsiniz. Cihaz sensör sisteminde çalıştığından attığınız sinyal aralığına göre derinlik netliği olur bunu şöyle açıklamak gerekir ; cihazı satın aldığınız firmadan veya cihaz satış bayisinden sizlere derinliği 5 - 10 - 15 - 20 - 25 metre gibi söylemlerle sizleri umutlandırırlar ve sizlerde orada duyduğunuz sözlere kanar cihazı alırsınız. Ama sahada kullanımı her ne kadar sözleri doğru olsada sizlere alırken sinyal aralığını 30x30 cm aralıklarla atılması gerektiğini söyleselerde aslında öyle değil çünkü sinyal yer altına dikey gitmiyor , radyo frekansı şeklinde gider bu sinyallerde 30x30 attığınız zaman kısa metrede 1 metreden sonra sinyal sinyal üstüne gelir bu durumda 1,50 metrede şayet 10 cm bir boşluk varsa 5 sinyal üst üste gelse bu 50 cm yapar bu durumda sizde burada çalışma yaparsınız sonuç hüsran olur bu sebebten dolayı sinyal ataçağınız alanda ne arıyacağınız ve ne kadar derinde olabileceğinizi baştan karar vermek durumundasınız ve ona göre sinyal aralığını ( 30 cm - 50 cm - 70 cm 1 m gibi aralıklarla ) ayarlamanız gerekmektesiniz. 
En önemlisi ise arazide işaret cözümünü yapamıyan ve arazi okumasını bilmeyen yeraltı görüntüleme cihazı almasın önce dedektör alsın , dedektör ile arazi tecrübesi kazanırsınız sonra yeraltı görüntüleme cihazı almanız size faydalı olacaktır.
CONRAD PRO 900 YER ALTI GÖRÜNTÜLEME CİHAZI TANITIMI
Conrad yeraltı görüntüleme cihazları benim ( Ömer Palabıyık ) güvendiğim ; önerdiğim ve eğitimi verdiğim cihazlardır.
Conrad PRO 900 ; cihazı diğer cihazlara göre hem arazide taşıması kolay ve uygun boyutlarda olduğundan sırt çantası veya bilğisayar çantasında taşıması kolaydır , hem çekim kalitesi iyi , yeraltı görüntüleme bilğisayar proğramlarının çoğuna uyum sağlıyor , çekim yaparken sizleri yormuyor , çoğu arazide kötü şartlarda size kullanım imkanı sağlamaktadır.
Conrad PRO 900 ; sinyal atılan bölgede cihazda " EM Sistemi yöntemini " sayesinde sinyal attığınız alanlarda farklı yapıları yeraltı suları - tabaka oluşumu - mezar - mezar odası - mahsen - tünel gibi yapılar ile su damarı - boşluk damarı - kaya boşlukları - mağara gibi doğal oluşumları veya borular - depolar - sandık - küp ve benzere objeleri tespit edilebilmektedir. 
Mikro işlemcisi sayesinde zemin hizalaması, derinlik ölçümleri ve bilgi kayıtları otomatik olarak yapabilmektedir. 
CONRAD PRO 900 YER ALTI GÖRÜNTÜLEME CİHAZI TANITIMI TEKNİK ÖZELLİKLER
İletişim Gerilimi : 12 V
Toplam Ölçü: 180 x 250 x 55 mm
Ağırlık : 3000 g
128 Mhz işlemci
1024 MB hafıza
64 x 128 piksel çözünürlük
Kablosuz kompakt tasarımlı ana ünite 
Eş zamanlı grafik aktarımı
16 adet hafızaya kayıt fonksiyonu
Otomatik ve manuel arama seçimi
Işık ve kontrast ayarı
Eş zamanlı grafik sistemi
Manyetometre
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık