DUALAR & İSLAMİ KONULAR

CUMA GECESİ KILINACAK NAMAZ ve OKUNACAK SURELER

Sevgili Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur : "Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp her rekatında bir Fatiha ve yetmiş İhlas okuyarak selamdan sonra yetmiş kere istigfar okuyan, Allah-u Teala'ya yemin ederim ki ümmetimin (imanlı olanlardan) hepsi büyük günah işleyerek ölse, bu namazı kılan, onlara şefaat eder, Allah-u Teala da onun şefaati ile (Müslümanların) hepsini cennete koyar." (Tergib-us-salat)

CUMA GECESİ KILINACAK NAMAZ ve OKUNACAK SURELER

 

( = ) : CUMA GECESİ YATSI NAMAZINDAN SONRA KILINAN NAMAZ
Tek selamla 4 rekat kılınacak. Her rekatta ; bir Fatiha, bir Kafirun, beş Ayete'l-kürsi okunacak. 
Namazın fazileti ; Kadir gecesini ibadetle geçirmiş gibi sevap yzılır. Kabir azabından korunur. Günahlara af olur. Cennet'e Efendimize komşu olur. Kendi hane halkından Cehennemlik olanlar hakkında, Şefaat yetkisi verilir. Her rekata karşılık bir sene ibadet sevabı verilir. 
(Hadis-i Şerif / Ebu Hanife, Ömer en-Nesefi, Taberani, Süyuti, )
( = ) : CUMA GECESİ SECDE SURESİNİ OKUMAK : Her kim Cuma akşamı 'Secde Suresin' okursa, Allah-u Teala onun amel defterini sağ eline verir, geçmiş günahlarını bağışlar ve Muhammed Mustafa (sav) ve Ehlibeyt'inin (as.) dostlarından oluverir.         (Tabersi, Mecmau'l-Beyan, hş. 1372, c 8 s 14)
( = ) : CUMA GECESİ BAKARA ve ALİ İMRAN SURESİNİ OKUMAK : Her kim Cuma akşamı 'Bakara' ve 'Ali İmran' surelerini okursa Sevgili Peygamberimizin sünnetini yerine getirmiş olur ve onu yedi kat gökte, yedinci kat ile yer arası kadar sevap verilir.    (İmam Ahmed, Suyuti)
( = ) : CUMA GECESİ YASİN SURESİNİ OKUMAK : Her kim Cuma akşamı 'Yasin' suresini okursa Sevgili Peygamberimizin sünnetini yerine getirmiş olur ve günahları affedilir. (Taberani)
( = ) : CUMA GECESİ DUHAN SURESİNİ OKUMAK : Her kim Cuma akşamı 'Duhan' suresini okursa Sevgili Peygamberimizin sünnetini yerine getirmiş olur ve Cennette bir köşk ihsan edilir. (Taberani)
( = ) : CUMA GECESİ KEHF SURESİNİ OKUMAK : Her kim Cuma akşamı 'Kehf' suresini okursa Sevgili Peygamberimizin sünnetini yerine getirmiş olur ve Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır, İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.    (Tergib)
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık