MÜZELER

Erzincan Üniversitesi Prof Dr Ali Demirsoy Doğa Tarihi Müzesi

Erzincan ili , Kemaliye ilçesi , Halilağa Türkmen Mahallesi Okullar Sokak No:5 bulunmaktadır. Koordinatları 39°15′39″K 38°29′51″D. Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Demirsoy, Prof. Dr. Aydın Akbulut, Öğr. Gör. Yusuf Durmuş ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Erkan Özgür gayretleri ve TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) desteği ile 2006 yılında kurulmuştur.

Erzincan Üniversitesi Prof Dr Ali Demirsoy Doğa Tarihi Müzesi

Erzincan Üniversitesi Prof Dr Ali Demirsoy Doğa Tarihi Müzesi
Erzincan ili ,  Kemaliye ilçesi ,     Halilağa Türkmen Mahallesi Okullar Sokak No:5 bulunmaktadır. Koordinatları 39°15′39″K 38°29′51″D. Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Demirsoy, Prof. Dr. Aydın Akbulut, Öğr. Gör. Yusuf Durmuş ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Erkan Özgür gayretleri ve TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) desteği ile 2006 yılında kurulmuştur. 
Çeşitli mineraller ve kayalar , Kemaliye ve civarından Gastropoda, bivalvia ve echinodermata , Tek hücreli bitki ve hayvanlar (mikroskop altında gösterilmiştir) , Likenler, toprakta yaşayan en eski canlılar , algler , Formaldehit ve alkol içerisinde bazı omurgasızlar , Panellerde herbaryum ve böcekler , Formaldehit ve alkol içerisinde balıklar , Formaldehit ve alkol içerisinde amfibiler , Formaldehit ve alkol içerisinde zehirli yılanlar ve diğer sürüngenler , Formaldehit ve alkol içerisinde kuşlar , Bölgeye özgü ayı, kurt, yaban kedisi, sansar, dağ keçisi, porsuk, sincap, kemirgen vb. doldurulmuş memeli örnekleri. Kemaliye ve cevresine ait bitkilerin herbaryumu , Bitki fosili sayısı 800, böcek fosili ise 2000 civarındadır. Ankara Hayvanat Bahçesi'nden fil iskeleti bulunmaktadır.
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık