DUALAR & İSLAMİ KONULAR

Faziletleri çok olan zikir (Göklerin ve yerlerin anahtarı)

Bu zikri sabah-akşam 100 kere veya en az sabah 10 kere veya namazlardan sonra okunursa, okuyan kişilere fazileti ve sevabı bol olacaktır

Faziletleri çok olan zikir (Göklerin ve yerlerin anahtarı)

"Bismillahirrahmanirrahim 
La ilahe illallahü vallahu ekber , Ve sübhanallahi ve bihamdihi ve Estağfurullah ve la havle vela guvvete illa billahil-evveli vel-ahiri vez-zahiri vel-batıni, Biyedihil hayr, Yuhyi ve yümit ve hüve Ala külli şey'in kadir.'"

Türkçe anlamı
"Allah-u Te’âlâ'dan (cc.) başka ilah yoktur. Allah-u Te’âlâ (cc.) her şeyden büyüktür. Allah-u Te’âlâ (cc.) tesbih ederim. O'na hamd ederim ve O'ndan mağfiret  dilerim. Evvel ve Ahir olan ( başlangıcı ve sonu olmayan) Zahr ve Batın ((ayetleriyle açık, zatıyla gizli) olan, dirilten ve öldüren, kendisi her şeye kaadir olan (gücü yeten) Allah-u Te’âlâ'nın (cc.) yardımı olmadanhiçbir günahtan kurtuluş ve hiçbir ibadete kuvvet yoktur."

Zikrin faziletleri
= )) - İblis (şeytan) ve ordularından korunur.
= )) - Cinlerin tüm kötülüklerinden korunur.
= )) - Zikir yaptıkça bol sevap ihsan edilir.
= )) - Cennet’te derecesi terfi edilir.
= )) - Yanında devamlı (onu korumak üzere) melekler hazır edilir.
= )) - O gün ölecek olursa üzerine şehitlerin mührüyle damgalanır.
= )) - Mahşer günü, mahşer sıkıntısından meleklerin yardımından emin olur.
= )) - Tevrat, İncil, Zebur ve Furkan’ı okumuş gibi sevap alır.
= )) - Zikir yaptıkça hac ve umresi kabul edilen kişi ecri yazılır.
= )) - İbni Merdûye’nin İbni Abbâs (ra.)dan yaptığı rivayete göre; bu kişi öleceği zaman 12 melek yanına gelir Cennet ile müjdeler, dirileceği zaman kabirden mahşere kadar eşlik ederler.
= )) - İbni Merdûye’nin rivâyetine göre bu kişi HZ.İbrahim (aleyhisselam)ın özel kubbesi içerisinde onunla birlikte olur.
= )) - Dünya hayatı boyunca darlık ve geçim sıkıntısı görmez
Kaynaklar
İbnü’s-Sünnî, Amelü’l-yevmi ve’l-leyle, no:73, sh:68-69, Heysemî, Mecma’u’z-zavâid, 10/115, İbni Merdûye, Süyûtî, ed-Dürrü’l-mensûr, 12/688-689, el-Leâli’l-mesnû’a, 1/89, Muhammed el Menbecî, el-Misbâh fi ezkâri’l-mesâi ve’s-sabâh, sh:101-102 
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık