MÜZELER

Fitzwilliam Müzesi ; İngiltere

Cambridge Üniversitesi'ne bağlı olan Fitzwilliam Müzesi, Cambridge şehrinde, Fizwilliam Sokağı'nda buunmaktadır. Antik eserler, uygulamalı sanat eserleri, Güzel sanatlar eserlerini barındırmaktadır.

Fitzwilliam Müzesi ; İngiltere


1816 yılında 7. Fitzwilliam Viskontu kendi kütüphanesini ve sanat kolleksiyonunu Cambridge Üniversitesi'ne miras bırakmasıyla, Cambridge Üniversitesi burayı müzeye çevirmiştir
Müze beş sergi salonu bulunmaktadır.
Antik eserler Salonu ; Antik Yunan, Antik Roma, Antik Mısır, Antik Sudan, Antik Batı Asya, Antik Kıbrıs eserleri bulunur
Uygulamalı Sanat Eserleri salonu ; İngiliz, Avrupa cam ve sanat eserleri, Antika mobilyalar, Çin, Kore, Japonya sanat eserleri bulunmaktadır.
Sikkeler ve Madalyonlar sergi salonu ; Antik medeniyetlere ait sikkeler, mücevherler ve Tarihsel askeri ve devlet adamları madalyaları bulunmaktadır.
Yazma ve Basma Kitaplar sergi salonu ; Antika kitaplar ve 16. yy. İngiliz bestecilerin el yazması besteleri ve notaları ait eserler bulunur.
Tablolar, Gravür resimler sergi salonu; Tablo eserleri bulunan sanatçılar  Simone Martini, Domenico Veneziano, Titian, Veronese, Rubens, Van Dyck, van Goyen, Frans Hals, Canaletto, Hogarth, Gainsborough, Constable, Monet, Giambattista Pittoni, Degas, Renoir, Cézanne, Picasso ve diğerleri bulunmaktadır. 
Fitzwilliam Müzesi giriş ücretsizdir.
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık