İŞARETLER

Hac & Daire & Ok & Kuş sembolleri / Sahte işaret

Sakarya'da doğa gezimiz esnasında rastladığımız Hac & Daire & Ok & Kuş sembollerini görsel amaclı paylaşıyorum. Daha önceden paylaştığım "Sahte Hac ve Üçgen işareti " buranın karşı tepelik alanda bulunmaktadır.

Hac & Daire & Ok & Kuş sembolleri / Sahte işaret

Konu ile alakalı diğer açtığım konu 

https://www.arkeobook.com/haber/sahte-hac-ve-ucgen-isareti-377.html

tıklayıp görebilirsiniz
 

Bu gölge hem Roma - Bizans - Osmanlı döneminde gayrimüslim topluluğun yaşadığı bölge ve ticaret için kervanlarların uğrak olan bölge hemde eski maden işletmeciliğin olduğu bölge olduğundan bölge yabancı turistlerin en çok Yunan ve Avrupalı kafilelerin gezi düzenledikleri bölgedir. Bölgede eskiye ait kilise yerleri ve kale yerleri , mağaralar bulunmaktadır. Bölge ister - istemez kolay yoldan zengin olma hayalleri kuranlarında uğrak bölgesidir. Böyle oluncada bazı sahtecilerinde uğraş verdiği bölgedir. Bu tip sahte işaret yapanlar özellikle kiliseye yakın yerler , kaleye yakın yerler , mağaraya yakın yerleri seçerler ve murç - çekiç - ufak şarjlı matkap ve şaplon kullanarak büyük taşlara ve kayalara yaparlar.
Değerli dostlar bu paylaşımlarımdan sonra birileri çıkıp " sahte işaretleri sen yapıyorsun " diye iftiralar ataçaklar bunu biliyorum ama ben yinede uyarılama devam edeceğim.
Değerli dostlar ; arazide bir işaret gördüğünüzde öncelikle onun benzetme mi? doğal mı? sahte yani yakın dönemde mi? yapıldı veya eskiye ait işaret mi? önce bunu araştırın çünkü sahte işaret yapanlar çoğunlukla kare - hac - tavuk - kuş - yılan - kaplumbağa işaretlerini yapmaktalar ve bu işaretleri önce satmaya çalışırlar sonra satamadıklarında ise bu bölgeye gelen işarete umut bağlayan kişiler tarafından geçinmeye çalışırlar.
Uyarı bizden , taktir Allah'tan , uygulamak sizdendir
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık