DUALAR & İSLAMİ KONULAR

Hidayet isteme tertibi

Birinin hidayetini isteyen kisi 4 rekat hacet namazi kilar.

Hidayet isteme tertibi

Namaz :
1. Rekatta bir fatiha 10 ihlas
2. Rekatta bir fatiha 20 ihlas.
3. Rekatta 1 fatiha 30 ihlas.
4. Rekatta 1 fatiha 40 ihlas 
Okur namaz bitince selamda sonra,
50; ihlas,
50 esteğfirullah, 
50 allahumme salli ala seydina muhammed, 
50 ve la havle vela guvvete illa billahil aliyyil aziym
der ve namazin arkasina, hergun bir yasin okur ve mubiyn kelimelerinde durarak su duayi okur;
" vedduha velleyli ize secã mâ veddeake rabbuke ve mâ galê ve lel-êhireti hayrul-leke minel ula, ve lesevfe yu'tiyke rabbuke feterda elem yeciduke yetiymen fe êvê fe vecede dãllen fe hedã Allahummehdi...... Bi hurmeti ve esrari ve envari sureti yasin ve bi hurmeti hidayeti seyyidina Muhammed inneke tehdi men teşe-ü ve inneke tehdi men ehbebte ihdi........bi hubbi ve vuddi Muhammed sav ve bi hakki Muhammed sav "
Bunun sevabini butun buyuklere hediye eder ve onlarinda sefaatci olmalarini ister.
Allahimm senden istiyorum , sana Habibin olan , bizim zora dusmemiz ve azarlanmiz kendisine agir gelen , bize düşkün olan , biz inananlara rauf ve rahiym olan , bizim hakkimizda kendisini uzmemeye söz verdiğin , Arşa isminin yanina ismini yazdigin , zikrini yücelttiğin , Arşda cennette Muhammed , semalarda Ahmed yerde muhammed diye anilan ve yazilan Muhammed sas'i sana vesile ediniyorumm ki! O ; şefaatül-uzma ve makami mahmud ve liva-ul hamd sahibi , hâşir olan Muhammed sav. dir. Yâ Muhammed Yâ Ahmed Yâ Ebal-Kâsim Yâ Şefial-müznibiyn ; kesinlikle ben gunahkar ummetin olarak yuzum kara olarak senin parlak yuzunle ve seninle seni bize Rahmet Rafet Nebisi olarak gonderen bizi senin suretinde yaratip senin hurmetine mukerrem kilan Allaha yoneliyorum onun katinda hacetim olan .......... İşimin gorulmesinde şefeatci olman için.
Allahim Habibini babamiz adem as ve bizden onceki musa kelimin ummetine savaşlarda şefeatci kildigin gibi benim bu işimin gorulmesindede şefeatci kil.
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık