HAYVANLAR ALEMİ

Köpekleri neden sevmeliyiz

Sokakta veya yaşadığımız bölgede gördüğümüz "Köpek" diye "hayvan" diye itelediğiniz ve taşladığınız o hayvanlar var ya! Allah bir gün bizleri onlara muhtaç eyler. Evet başıboş köpekler , köpeklik yapıyor ama aramızda bulunan İnsan görünümlü kişilerde hayvanlaşabiliyorlar ve canileşiyorlar. Nasıl ki ; eğitemediğimiz bazı insanlar var sa hayvanların çoğunu eğitemeyiz. Eğitimsiz olanlar elbet cani olacaktır. Bu yüzden bir kaç eğitimsiz köpeğin yaptığı saldırıları tüm köpeklere yüklememeliyiz. Köpekte olsa , hayvanda olsa gerektiği gibi sevmeli ve gerektiği gibi bakılmalı ve saygı duymalıyız.

Köpekleri neden sevmeliyiz

Bir köpeğin eğitimini bir veya sabit birkaç kişi yapıyor. Fakat köpek ile tek bir kişi aylar süren eğitimi ve bakımından sorumludur. Tıpkı bir çocuk gibi bütüyor ve eğitiliyor. Gün gelir eğitmen ölür giderse veya eğitmenlik işine son verilirse köpek yemeden içmeden kesilip hatta intihar bile edebiliyor. 
Köpek eğitildikten sonra ne olur bilirmisiniz. Sen deprem veya göçük esnasında veya başka bir felaket enkaz altında birileri var mı? diye bakınırken bir ses duyma gayretinde iken o köpek dediğin , enkaz altındakini tespit etmeye gayret ediyor.  
Allahın yarattığı tüm canlılara , Allah için saygı ve sevği duymalıyız. 
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık