Sikke üretim tarihi : MÖ 89
Madeni : Gümüş
Ağırlığı : 3,62 gr ile 4.00 gr arasıdeğişiyor.
Çapı : 19 mm ile 20 mm arası değişiyor.
Sikke şekli : Yuvarlak, düzensiz, Çekiçlenmiş.
Ön yüz resmi : Lucius Titurius Sabinus'un sakallı başı sağa doğru dönük. ön tarafta "TA" yazıyor. Başın arka tarafında "SABIN" yazıyor. Türkçe çevirisi "Sabinus"
Arka yüz resmi : Karşı karşıya duran, birbirlerine bakan ve her biri kollarında bir Sabin kadını taşıyan iki Romalı asker. Alttaki cizgi yolu temsil ediyor. Altta, Latince "L•TITVRI" yazıyor. Yazının Türkçe çevirisi : "Lucius Titurius"
Ayrıntı açıklaması : Roma devleti (imparatorluğu) kuruluşundan kısa bir süre sonra yerli kadın olmadığından doğum olayları yeterli gelmediğinden Roma devleti nüfusu yeterli değildi. Romalılar mecburen komşularının kadınları ve kızları ile evlenmek isteselerde komşuları, Roma'nın gücünü artıracağından korktukları için bu evliliği kabul etmediler. Daha sonra Romalılar tarafından "Neptunus Equestris" onuruna bir festivaller düzenlediler ve komşularını davet ettiler. Bu festivallere gelen komşularının kadınlarını ve kızlarını zorla kaçırıp evlendiler. Bu olayı sikke üzerine basarak olayı ölümsüzleştirdiler.






