ATATÜRK

Mudanya Mütareke Evi

Mudanya ilçesi merkezinde bulunan ev 1880 yıllarında Rus asıllı Alexsandr Ganyanof'a aitti, Mudanya'lı iş adamı Hayri İpar tarafından satın alınarak restorasyon yapılmış 1937 yılında Mudanya belediyesi'ne bağlı olarak müze yapılmıştır.

Mudanya Mütareke Evi

Mudanya ilçesi merkezinde bulunan ev 1880 yıllarında Rus asıllı Alexsandr Ganyanof'a  aitti, Mudanya'lı iş adamı Hayri İpar tarafından satın alınarak restorasyon yapılmış 1937 yılında Mudanya belediyesi'ne bağlı olarak müze yapılmıştır.

MÜTAREKE ANITI
GARP CEPHESİ ORDULARI KUMANDANI ve EDİRNE MEBUSU FERİK İSMET PAŞA HAZRETLERİNE
TARAFI DEVLETLERİNDEN İHZAR ve SEVK ve İDARE EDİLEN ORDULARIN KAZANDIĞI BÜYÜK ZAFERİN İLK ve MÜHİM SİYASİ NETİCESİNİ BEN MUDANYA KONFERANSINDAKİ DEVRİ ENDİSANE MESAİNİZLE İSTİHSAL ETMİŞ OLDUĞUNUZDAN DOLAYI ARZ-I TEBRİKAT ve TEŞEKKÜRAT EYLERİM İŞBU TEBRİKAT ve TEŞEKKÜRATIMI TAKTİM EDERKEN BAŞKUMANDANI OLMAKLA MÜFTAHİR BULUNDUĞUM TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ ORDULARININ KUDRETLİ BİR KUMANDANINA ve RİYASETİNDE BULUNMAĞI EN BÜYÜK ŞEREF BİLDİĞİM MECLİS-İ ALİNİN NECİP ve FEDAKAR BİR MENSUBUNA KARŞI LAZIM-ÜL-İFA BİR VAZİFEYİ EDA ETMEKTE OLDUĞUMA KANİ İM EFENDİM.   11 MİNH
TÜRKİTE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ RESİS BAŞKUMANDAN GAZİ MUSTAFA KEMAL

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık