TARİHİ YERLER

Narman Peri Bacaları - Erzurum

Erzurum ilinin kuzeydoğusunda , Erzurum ilinin merkezine 90 km uzaklıkta olan Narman ilçesinin güneydoğusunda , Narman ilçesine 7 km mesafede olan Alacayar ile Yoldere Mahalleleri arasında yer alan '' Narman Peribacaları diğer adı Kırmızı Periler Diyarı '' Narman ile Pasinler arasındaki karayolun üzerinde 6300 hektar alanı kaplamaktadır.

Narman Peri Bacaları - Erzurum

Narman Peri Bacalari - Erzurum
Erzurum ilinin kuzeydoğusunda , Erzurum ilinin merkezine 90 km uzaklıkta olan Narman ilçesinin güneydoğusunda , Narman ilçesine 7 km mesafede olan Alacayar ile Yoldere Mahalleleri arasında yer alan '' Narman Peribacaları diğer adı Kırmızı Periler Diyarı '' Narman ile Pasinler arasındaki karayolun üzerinde 6300 hektar alanı kaplamaktadır. Bölgede bulunan kumtaşı , çakıltaşı , miltaşı tabakalarından dolayı rüzgar , yağmurlardan oluşan seller ve erozyon oluşumlar ve diğer doğa olaylarının sebeblerinden dolayı tamamen doğa olaylarıyla sonucunda oluşmuş ve günümüze kadar gelmiştir. Kırmızı görünümü ise tortullardaki demirin Fe203 şekilde oksitlenmesinden kaynaklanmaktadır. 
Nanman peribacaları her yıl yaz aylarında Atatürk Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği sergi ve şenlik çalışmaları ile yöre sanatçıları katılımıyla gerçekleşmektedir. 
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık