1927 yılında Türkiye'nin bölgelerini gösteren bir harita. Türk alfabe reformundan bir yıl önce.
Konya Osmanlı vilayeti 1864 yılında Teşkili Vilayet nizamnamesiyle Karaman Eyaletinin kaldırılması sonucu kurulmuştur. Konya Osmanlı vilayeti, günümüzde il olan Konya, Niğde, Burdur, Antalya, Isparta ve Karaman bağlıydı.
Trabzon tarihi mekanlar haritası
Osmanlı (Devlet-i Aliyye) döneminde Trabzon Eyaleti 1867 yılında kabul edilen, Teşkil-i Vilâyet Nizamnâmesi ile Trabzon Eyaleti, Trabzon Vilayeti değiştirilmiştir. Trabzon Vilayetine bağlı sancaklar Trabzon Sancağı, 1869
Osmanlı imparatorluğu (Devlet-i Aliyye) döneminde Trabzon vilayetinin 1900 yılı haritası, haritada Bahr-i Siyah (Karadeniz), Lazistan sancağı, Trabzon sancağı, Gümüşhane sancağı, Canik sancağı yerleri gösterilmektedir.
Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır. Yüzölçümü 7.312 km²'dir. Kuzeydoğu'da Kayseri, Doğu'da Adana, Güney'de Mersin, Batı'da Konya, Kuzeybatı'da Aksaray İlleri ile komşudur.
Edirne 1909 yılı Osmanlı haritası
Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu yıllarda Adapazarı, Serdivan, Eşme, Sapanca'yı gösteren Osmanlıca yazılmış harita.
Türkiye'nin Bursa (Hüdavendigar) - Aydın-Kocaeli Devlet-i 'Aliyye (Osmanlı ) 19 yy'daki haritası
Piyasada dolaşan sahte define haritasından biri
Piyasada dolaşan sahte define haritasından biri (11)
Zenginlik hayallerini kuran kişilere, kendileri hazırladıkları a4 kağıdı üzerine cizim ve yazılarla , haritaları sözde "Ermeni getirdi deyip ben ondan gizlice çektim" deyip, ve fotokopi makinesinden çoğaltıkları sözde ha
Sultan II. Abdülhamid döneminde İstanbul’un su yolları harita, İbrahim Edhem Paşa ve oğlu Üsteğmen Nureddin Bey tarafından çizilmiştir.
Osmanlı dünya haritası 1567, Ali Macar Reis