TARİHİ YERLER

Tanrıların kapısı ( Aramu Muru ) ; Peru

Peru'nun Puno şehrinde Titicaca Gölü yakınında bulunan taşta 7 metre yüksekliği 7 metre genişliğinde oyması olan kapı bölümü 2 metre yükseliği olan bir kayadır. Halk arasında '' Aramu Muru '' veya '' Hayu Marca '' olarak söylenmektedir. Tanrıların kapısı inanışa göre İnka'ların tamamlamadığı bir yapıdır. Bölgede İnka'lara ait yerleşim yeri görülmedi ama bölgede yapılan arkeoloji çalışmalarda insanların yiyecek ve içeçek ve kullanım araç ve gereçler bulunmuştur.

Tanrıların kapısı ( Aramu Muru ) ; Peru

Tanrıların kapısı ( Aramu Muru ) ; Peru
Peru'nun Puno şehrinde Titicaca Gölü yakınında bulunan taşta 7 metre yüksekliği 7 metre genişliğinde oyması olan kapı bölümü 2 metre yükseliği olan bir kayadır. Halk arasında '' Aramu Muru '' veya '' Hayu Marca '' olarak söylenmektedir. 
Tanrıların kapısı inanışa göre İnka'ların tamamlamadığı bir yapıdır. Bölgede İnka'lara ait yerleşim yeri görülmedi ama bölgede yapılan arkeoloji çalışmalarda insanların yiyecek ve içeçek ve kullanım araç ve gereçler bulunmuştur. 
Tanrıların kapısı 1996 yılında Jose Luis Delgado Mamani'nin doğa yürüyüşü yaptığından gördüğünde ve burayı resimleyip yakın cevresine anlattığında, Tanrıların kapısı ilği artmıştır. 
Tanrıların kapısı yöredeki yerlilerce “Puerta de Hayu Marca” (Tanrıların / Ruhlar Kapısı) söylenmektedir. Yöre yerlilerince Tanrıların kapısı hakkında bir çok efsaneler anlatılmaktadır
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık