Huqoq Sinagogu mozaikleri ; Galile köyü , İsrail

İsrail'in kuzeyinde Galile köyünde toprak altında kalan , arkeolojik çalışmalarla çıkarılan Huqoq Sinagogu mozaiklerİ İncil metinlerinin Greko-Romen sanatını tasvir ediyor. KoordinatlarI 32°53'5"K 35°28'44"D. 4-5 yy'dan kalma Huqoq Sinagogu Mozaikleri 2012 yılında keşfedildi.

TARİHİ ESERLER 372 kez okundu.

Huqoq Sinagogu mozaikleri ; Galile köyü , İsrail

2012yılından beri arkeoloji çalışmaları devam etmektedir. Sinagogun doğu koridorunda 2012 yılında , Samson ( doğaüstü güçleri olduğuna inanılan İbrani efsanevi kahraman ) ve tilkileri tasvir eden bir mozaik (İncil'in Hakimleri 15:4) bulunmuştur. Aynı yıl yaz günlerinde Samson'un Gazze'nin kapısını omuzlarında taşıdığını gösteren bitişik bir mozaik ortaya çıktı (Hakimler 16:3). 2013 ve 2014 yıllarında sinagogun doğu koridorunda bulunan başka mozaikte , ilk İncil dışı hikayeyi tasvir etmektedir. ( Büyük İskender ile Yahudi başrahip arasındaki efsanevi buluşmayı , olabilir ) 2015 yılında ortaya çıkarılan mozaiklerde , insan figürleri , hayvanlar ve putti (kupidler) dahil mitolojik canlılarla çevrili İbranice bir yazı bulunmaktadır.  2016 yılında , ana salon ( nave ) kuzey kısmında bulunan mozaiklerde , İncil'de iki hikaye tasvir edilmektedir ; Nuh'un Gemisi , Kızıldeniz'in bölünmesi , Firavun'un askerlerinin büyük balıklar tarafından yutulması , balığın Yunus'u yutması.
Huqoq Sinagogu mozaiklerinin özelliklerinden biri ; Putti ( genellikle çıplak ve bazen kanatlı , tombul bir erkek çocuk olarak tasvir edilen figür ) mevsimlerin kanatlı kişiliği ve Jonah sahnesinde , harpiler ( dişi başlı kuşlara benzeyen eski Yunan mitolojisinde Thaumas ile Elektra'nın üç kızını topluca belirten isimdir. Siren'lere benzeyen bu kanatlı ifritler , fırtınaların ve ölümün sembolü sayılırlardı ) , Babel Kulesi sahnesinde gösterilen yapım teknikleri gibi eski günlük yaşam hakkında bilgi vermektedir.
 

1Huqoq Sinagogu mozaikleri
2Huqoq Sinagogu mozaikleri
3Huqoq Sinagogu mozaikleri
4Huqoq Sinagogu mozaikleri
5Huqoq Sinagogu mozaikleri
6Huqoq Sinagogu mozaikleri
7Huqoq Sinagogu mozaikleri
8Huqoq Sinagogu mozaikleri
9Huqoq Sinagogu mozaikleri
10Huqoq Sinagogu mozaikleri
11Huqoq Sinagogu mozaikleri
12Huqoq Sinagogu mozaikleri
13Huqoq Sinagogu mozaikleri
14Huqoq Sinagogu mozaikleri
15Huqoq Sinagogu mozaikleri
16Huqoq Sinagogu mozaikleri
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tigris (Dicle) Nehri Mozaiği, Detroit Sanat Enstitüsü, Michigan, ABD

Tigris (Dicle) Nehri Mozaiği, Detroit Sanat Enstitüsü, Michigan, ABD

28-04-2024 - TARİHİ ESERLER

Fırtına tanrısının kutsal boğaları Hurri ve Serri

Fırtına tanrısının kutsal boğaları Hurri ve Serri

26-04-2024 - TARİHİ ESERLER