Yaşlı kadından büyük ders

bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak.

GÜNCEL HABERLER - 10-04-2023 02:06

                                               Yaşlı kadından büyük ders
Aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın , akşam yemeğine gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış , yemek yapıyordu.
Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi , beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı bir durumla karşılaştılar. Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı.
Tatlılar un kokuyordu , patatesler yanmıştı , köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti.Oğlu , yeni gelini ve aile dostu , kadıncağıza durumu fark ettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da , yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi.
Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler , aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra , yaşlı kadına : Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum , bana söyler misin , bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir bildiğin var dedi. 
Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi ; Hayır , hiçbir şeyim yok , kasten yaptım , bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak.
Mutlu bir yuvanın oluşması için büyük düşünce.
 

Günün Diğer Haberleri