Göktürk ( Orhun ) Anıtı ; Tire Belediyesi Kent Müzesinin önü

İzmir'in Tire ilçesi merkezinde , Atatürk caddesi , Cumhuriyet caddesi ve Aydınoğlu caddelerinin ortasında yer alan Tire Belediyesi Kent Müzesinin önünde bulunan park alanında , Göktürk ( Orhun ) Anıtı , Bilge Tonyukuk anıtı , Kültigin anıtı , Bilge kağan Anıtı bulunmaktadır.

TÜRK TARİHİ - 23-02-2023 22:27

Tire Belediye başkanı Salih Atakan Duran öncülüğünde , heykeltıraş İbrahim Dinçol tarafından yapılan Göktürk ( Orhun ) Anıtı , Mart 2022'de ziyarete açıldı. Tire Belediye başkanı Salih Atakan Duran açılışta yaptığı konuşmada ; 
"Tarih sayfalarında Türk adını ilk defa geçiren ve yaklaşık olarak günümüzden 1300 yıl önce hayat bulmuş olan ve hepimize değerli öğütlerde bulunan Göktürk Devletinin kıymetli hükümdarı Bilge Kağan ve onun yöneticilerinin 1300 yıl önce Orta Asya’da ana yurdumuzda bize öğüt vermek için dikmiş olduğu bu kitabeleri hep birlikte birebir aynı ölçülerinde olmak üzere şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü bu uyarıları, bu kuralları, bu kanunları her zaman hatırlamamız gerektiğini düşünüyoruz."
 

Günün Diğer Haberleri