İstanbul'un 200 adet tarihi tablo ve resmi

Türkiye'nin Marmara bölgesinde yer almaktadır. Türkiye'nin en kalabalık , en çok göç alan ilidir. Ekonomi bakımından en zengin ilidir. İstanbul Avrupa ve Asya birbirine bağlamaktadır. Avrupa'daki bölümüne Avrupa Yakası veya Rumeli Yakası , Asya'daki bölümüne ise Anadolu Yakası veya Asya Yakası denir. İstanbul'un 39 ilçesi bulunmaktadır.

TÜRKİYE ve DÜNYA - 16-06-2023 13:45

İstanbul tarihi çok eskilere dayandırılmaktadır. Yarımburgaz Mağarası'nda yapılan arkeoloji çalışmalarında çıkarılan taş aletlerle , ilk insanların 400.000 yıl öncesi buralarda yaşadığı tahmin edilmektedir. Roma imparatorluğu , Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmıştır. 
Abdullah Freres , Alberto Pasini , Alexey Petrovich Bogolyubov , Amedeo Preziosi , Amicis Edmondo , Antoine de Favray , Antoine ignace Melling , Auguste Étienne François , Carlo Bossoli , Cesare Biseo , David Roberts , Ernst Karl Eugen Koerner , Eugene Flandin , Fausto Zonaro , Felix Ziem , Giacomo Bussi , Giovanni Jean Brindesi , Henry Aston Barker , Henry Pether , Hermann Corrodi , Hermann David Salomon Corrodi , Herminie Henriette Godin , Hubert Sattler , Ippolito Caffi , İvan Konstaninoviç Ayvazovski , John Frederick Lewis , Joseph Schranz , Leon Prieur-Bardin , Martinus Rørbye , Mıgırdiç Civanyan , Otto von Rupert , Thomas Allen , Thomas Allom , William Henry Bartlett ve adını öğrenemediğimiz ressamların İstanbul'un tablo ve resimlerinden 200 adetini paylaşımı yapıyoruz
 

Günün Diğer Haberleri