DUALAR & İSLAMİ KONULAR

Afât ile belaların geldiğinde Sabretmek

Afât ve belaların meydana gelmesi ibadete davet içindir. Allah (c.c) insanlar ibadete dönsünler diye belalarla ikaz eder. İşledikleri günahların bazılarının cezasını bu dünyada kendilerine tattırır. Fani cezalardan korkup ebedi cezaları unutanları uyarmak için kudretini gösterir. Cebbar olan Rabbimiz zor kullanarak nasibi olanları ibadete sevk eder.

Afât ile belaların geldiğinde Sabretmek

Afât ve belaların üzüntüsünden kurtulmanın yolu tam itaat ve tam ibadettir. 
Bir insan bir günaha meyl ederse bir bela gelir o günahı işlemekten korunur. 
Bir insan ibadet etmiyorsa ibadete başlaması için bela ile uyarılır.
Bir insan ibadet ettiği halde bela gelirse affa mazhar olmaya ve manevi derecesinin yükselmesine sebep olur.
Seni seviyorum diyen bir müslümana peygamberimiz " fakirliğe hazır ol. Allah'ı da (c.c) seviyorum dediğinde belalara hazır ol. Çünkü Allah (c.c) bir kulu sevdimi onu belalara mubtela kılar. " buyurdu. 
" Belaların en şiddetlisi , peygamberlere sonra velilere ve sonra iman derecesine göre her müslümana gelir. " (Hadisi Şerif) 
" Bana yapılan eziyet hiç bir peygambere yapılmadı. " (Hadisi Şerif) Eziyetler saf ve sade olmaya ve manevi temizlenmeye sebep olur. Manevi temizlik de manevi derecenin yükselmesine sebep olur.
"Dünyada rahat yoktur." (Hadisi Şerif) 
Adem (a.s)'ın çamuru yoğurulunca , 40 gün kurumaya terk edildi. 39 gün üzerine üzüntüler , dertler yağdı. Bir günde sevinç ve neşe yağdı. İnsan dünya da bir kere sevinse 39 kere üzülür. 
İnsan huzuri ilahiye'den , dünya'ya gurbete geldi. Dolayısıyla gariptir. Dünya'yı gurbet bilip garip olduğunu unutmayan. Ve Allah'a kavuşacağı günü bekleyen ve kulluğunu tam yapan gariplere müjdeler olsun. 
Allah sabreden kullarından olmayı bizlere nasip etsin
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık