İŞARETLER

Definede Baklava dilimi işareti ve anlamı

Baklava ve baklava dilimi işareti (sembolü) antik dönemlere aittir, fakat 100 sene önceside kullanılma ihtimali vardır. Baklava dilimi genelde antik yaşantı yerlerinde veya yakın bölgesinde, mezarlık alanlarında, eski yaşantı yerlerinde, kervanların geçtiği yol güzergâhı kenarında veya yakınında bir kaya üzerinde veya taş üzerinde kabartma cizilmiş olarak görülür.

Definede Baklava dilimi işareti ve anlamı

Yapılan araştırmalarda veya yapılan çalışmalarda define ile veya gömü ile kesin bağlantısı var veya işaretidir diye kimse net bir kelime kullanamaz , kullananda ancak gelişi güzel söyler. Edilen bazı kaynaklarda gerçeği pek yansıtmasa da eski insanlar , haramilerden, eşkiyalardan ve yapılan savaşlardan dolayı , korumak istedikleri değerli eşyalarını ve ziynet eşyalarını yerleşim alanından biraz uzakta bir yerde muhafaza edinmesi sağlandıktan sonra yakınına bu işareti yaptıkları söylenmektedir.
Baklava işareti genelde kayalara ve taşların üzerine bitişik olarak yanyana üçgen veya kare biçiminde üçgen ise tekli sayılarda , kare ise  8-10-12 gibi çift sayılarda görülmektedir. Baklava işaretini görüldüğünde hemen altında olacağını düşünülmemelidir. Her işaret sadece son bölge olduğunu bildirir, asıl aranan yeri ise tamamlayıcı işaret belirler. Önce baklava işaretinin yakınında başka ne gibi yer belirleme sembolü (kare-üçgen-kalp-hayvan fiğürü gibi)  bulunuyor ona bakılmalı eğer bölge araştırıldığında tamamlayıcı sembol bulunmadıysa o zaman teknoloji ile araştırılmalıdır.
Günümüzde internet ortamında ve de sosyal medyada ama resim ile anlatım ama video ile anlatımlarda olsun, kimse define işaretleri hakkında net bilği verememektedir, sadece seyirci oranını arttırıp para kazanmak amaçlı yapılan çekimlerdir. Bunlara aldanıp teknolojiyi kullanmadan çalışma yapan kişiler hep hüsrana uğramaktadırlar.
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık