SAĞLIK

Patlıcan faydaları

Patlıcan hakkında Hadisi şerif ; Abdullah b. Abbas r.a.dan . Ensardan bir zatın ziyafetinde Rasulullah S.A.V. ile beraberdim. Bir tabak içerisinde sofraya patlıcan getirmişlerdi.

Patlıcan faydaları

Orada bulunanlardan biri dediki : - Ey Allahın Rasulu patlıcan safra yapar , ağız kokusunu çirkinleştirir ve ondan maraz hasıl olur. Bunun üzerine Peygamberimiz S.A.V. şöyle buyurdu ; -” Sus ! Sus ! Sus ! 
böylece onu susturduktan sonra şöyle buyurdu : ” Mirac gecesi Cennet-i Mevaya girdim. Sidre-i müntehayı gördüğümde bir de baktım ki altında patlıcan dallarında asılıydı. Cebrail a.s. a sordum . -" Bu patlıcandır değilmi ?” - ” Evet ey Muhammed ! Bu Allahın birliğini , senin de peygamberliğini ikrar ve itiraf eden ilk ağaçtır .” dedi. 
Peygamberimiz S.A.V. şöyle devam etti : Ne güzel yeşilliktir o ! Onu iyice pişirin. Onu iyice süsleyin. Ondan yiyin. Hemde çok yiyin. Çünkü o, Allaha iman eden ilk ağaçtır. Onu yiyen hikmetli sözler konuşur, ayrıca dimağı tazeler , mesaneyi takviye eder cimaı kuvvetlendirir. “ 
Peygamberimiz S.A.V. şöyle devam etti : Kim onu zararlı niyetine yerse, o zararlı olur. Kim de onu deva niyetiyle yerse deva olur. 
Patlıcan faydaları
+ )) - Sindirim sistemini rahatlatır .
+ )) - Yüksek oranda lif içermesinden dolayı kabızlığı önler.
+ )) - Bağırsakları yumuşatır. 
+ )) - Kolesterolü düzenler.
+ )) - Kan basıncını arttırır. 
+ )) - Kalp hastalıklarını önler.
+ )) - Zayıflamaya yardımcı olur. Düşük kalori içerdiğinden kilo aldırmaz.
+ )) - Romatizma hastalıklarına iyi gelir. 
+ )) - Kemik hastalıklarına faydalıdır. 
+ )) - Dişleri güçlendirir.
+ )) - Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direnç sağlar.
+ )) - Demir eksikliğine faydalıdır. Demir eksikliği belirtileri olan kansızlık , yorgunluk , halsizlik , depresyon , baş ağrısı gibi rahatsızlıklara faydalıdır.
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık