GÜNCEL HABERLER

Cehalet ; her zaman köleliği getirir

Kristof Kolomb , gemilerin zorunlu tamiratı için Jamaika'ya uğrar. Oradaki yerliler tamirata yardımcı olur , gemi tayfasına yiyecek içecek verir. Ancak tamirat aylarca bitmez. Üstelik gemi tayfası , yerlilerin yiyeceklerini yağmalar. Bu duruma kızan yerliler , yardımı ve yiyeceği keser. Çaresiz durumdaki Kolomb , gemilerde bulunan takvimi karıştırırken , ertesi gün Ay tutulması olduğunu öğrenir ve hemen yerlilerin şefine gider.

Cehalet ; her zaman köleliği getirir

Şefe , Tanrı ile haberleştiğini ve Tanrı'nın yardımın kesilmesine çok kızdığını , bu kızgınlığını da Ay'ı kan kırmızıya çevirerek göstereceğini söyler.
Ertesi gün akşam Ay tutulması başlar ve Ay'ın rengi tutulmadan dolayı kızıla döner. Kolomb'un oğlu , o anı günlüğüne şöyle yazmış : "İnleme ve feryatlarla birlikte , her yerden gemilere doğru geldiler , yiyecek ve içecekler getirdiler , Tanrı'ya onları affetmesini söylemesi için amirale yalvardılar.”
Kolomb kum saatine bakar , 48 dakika süren tutulma bitmek üzeredir.
Onlara Tanrı'nın kendilerini affettiğini ve Ay'ı birazdan normal rengine çevireceğini söyler. Tutulma biter , Tanrı tarafından affedilen yerliler de mutludur , evrenin işleyişini bilen Kolomb tek bir not düşer seyir defterine :
"Cehalet, her zaman köleliği getirir."
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık