TÜRKİYE ve DÜNYA

İstanbul'un 200 adet tarihi tablo ve resmi

Türkiye'nin Marmara bölgesinde yer almaktadır. Türkiye'nin en kalabalık , en çok göç alan ilidir. Ekonomi bakımından en zengin ilidir. İstanbul Avrupa ve Asya birbirine bağlamaktadır. Avrupa'daki bölümüne Avrupa Yakası veya Rumeli Yakası , Asya'daki bölümüne ise Anadolu Yakası veya Asya Yakası denir. İstanbul'un 39 ilçesi bulunmaktadır.

İstanbul'un 200 adet tarihi tablo ve resmi

İstanbul tarihi çok eskilere dayandırılmaktadır. Yarımburgaz Mağarası'nda yapılan arkeoloji çalışmalarında çıkarılan taş aletlerle , ilk insanların 400.000 yıl öncesi buralarda yaşadığı tahmin edilmektedir. Roma imparatorluğu , Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmıştır. 
Abdullah Freres , Alberto Pasini , Alexey Petrovich Bogolyubov , Amedeo Preziosi , Amicis Edmondo , Antoine de Favray , Antoine ignace Melling , Auguste Étienne François , Carlo Bossoli , Cesare Biseo , David Roberts , Ernst Karl Eugen Koerner , Eugene Flandin , Fausto Zonaro , Felix Ziem , Giacomo Bussi , Giovanni Jean Brindesi , Henry Aston Barker , Henry Pether , Hermann Corrodi , Hermann David Salomon Corrodi , Herminie Henriette Godin , Hubert Sattler , Ippolito Caffi , İvan Konstaninoviç Ayvazovski , John Frederick Lewis , Joseph Schranz , Leon Prieur-Bardin , Martinus Rørbye , Mıgırdiç Civanyan , Otto von Rupert , Thomas Allen , Thomas Allom , William Henry Bartlett ve adını öğrenemediğimiz ressamların İstanbul'un tablo ve resimlerinden 200 adetini paylaşımı yapıyoruz
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık