MÜZELER

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi

İzmir belediyesi tarafından , itfaiye merkez binası olarak kullanılmak üzere , 1932 yılında yapıldı. Mimarı Mesut Özok'tur. Hizmete alındığı 1932 yılından , 2001 yılı Kasım ayına kadar aralıksız olarak 71 yıl İzmir İtfaiyesi olarak kullanıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi
İzmir belediyesi tarafından , itfaiye merkez binası olarak kullanılmak üzere , 1932 yılında yapıldı. Mimarı Mesut Özok'tur. Hizmete alındığı 1932 yılından , 2001 yılı Kasım ayına kadar aralıksız olarak 71 yıl İzmir İtfaiyesi olarak kullanıldı. Cumhuriyet döneminin ilk yıllarının kentteki önemli hatıralarından olan bina , '' Kent Arşivi ve Müzesi '' kurulmak üzere 2002 yılı Şubat ayında restore edilmeye başlandı. Restorasyon teftiş ve iç donanım çalışmalarının bitirilmesinden sonra 10 Ocak 2004 günü yapılan törenle açıldı.
Kent Arşivi ve Müzesi düşüncesinin gerçekleşmesi için çok çaba harcayan ve bu projeye İzmir'e yapılan kültürel yatırımlar içinde özel bir önem veren İzmir büyükşehir başkanı ( 1999-2004 ) sayın Ahmet Piriştina'nın vefatından sonra '' İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi '' ismi verildi
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık