DUALAR & İSLAMİ KONULAR

Meleklerin, kişiye istiğfâr etiren dua

Rasûlullah Sâllallahu Aleyhi ve Sellem’in şöyle buyurduğu rivâyet edilmiştir : "Her kim yatacağı zaman Kehf Sûresi'nin son âyetini okursa, o kişi için yattığı yerden Mekke'ye kadar parlayan bir nûr olur ki, o nurun içi meleklerle doludur.

Meleklerin, kişiye istiğfâr etiren dua

O melekler, o kişi yattığı yerden kalkıncaya kadar ona salât (dua) ederler.
Eğer yattığı yer Mekke'de ise bu ayeti okuduğu zaman yattığı yerden (yedinci kat semada bulunan ve meleklerin Kâbesi olan) Beyt-i Ma'mûr'a kadar parıl parıl parlayan bir nûr ona ihsân edilir ki, o nûrun içi meleklerle doludur.
O kişi uyanıncaya kadar o melekler kendisine salat (duâ) ve istiğfâr ederler. 
(Yahyâ ibni Huseyn eş-Şecerî, el-Emâli'ş Şeceriyye, 1/75; Semerkandî, Bahru'l-ulûm, 2/366; Nesefî, el-Medârik: 3/27; Bezzâr; Heysemî, Mecme'u 'z-zevâid, no: 17062, 10/174) 
Kehf Suresi 110. Ayet
قُلْ اِنَّـمَٓا اَنَا۬ بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحٰٓى اِلَيَّ اَنَّـمَٓا اِلٰهُكُمْ اِلٰهٌ وَاحِدٌۚ فَمَنْ كَانَ يَرْجُوا لِقَٓاءَ رَبِّهٖ فَلْيَعْمَلْ

                                                    عَمَلاً صَالِحاً وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهٖٓ اَحَداً

Kul innema ene beşerum mislüküm yuha ileyye ennema ilahüküm ilahüv vahıd fe men kane yercu likae rabbihı felya'mel amelen salihav ve la yüşrik bi ıbadeti rabbihı ehada

De ki: “Ben, yalnızca sizin gibi bir insanım. Şu var ki bana, ilâhınızın, sadece bir ilâh olduğu vahyolunuyor. Artık her kim rabbine kavuşmayı bekliyorsa dünya ve âhirete yararlı iş yapsın ve rabbine ibadette hiçbir şeyi ortak koşmasın.”

 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık