MÜZELER

Sakıp Sabancı Müzesi

İstanbul ili , Sarıyer ilçesi , Emirgan semtindedir. 1927'de İtalyan mimar Edouard De Nari'ye yaptırılan Atlı köşk'ün ilk sahibi Mısır Hıdiv ailesinden 1950 yılında Hacı Ömer Sabancı satın alınmış ve bahçesine 1864 yapımı Fransız heykeltıraş Louis Doumas'ın at heykeli konulduğundan buraya '' Atlı köşk '' ismi ile anılmaya başlamıştır.

Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi 
İstanbul ili , Sarıyer ilçesi , Emirgan semtindedir. 1927'de İtalyan mimar Edouard De Nari'ye yaptırılan Atlı köşk'ün ilk sahibi  Mısır Hıdiv ailesinden 1950 yılında Hacı Ömer Sabancı satın alınmış ve bahçesine 1864 yapımı Fransız heykeltıraş Louis Doumas'ın at heykeli konulduğundan buraya '' Atlı köşk '' ismi ile anılmaya başlamıştır. 
Sakıp sabancı 1966'dan 1998 yılları arasında köşte yaşamış , 1998 yılında müzeye dönüştürülmesi için Sabancı Üniversitesi'ne tahsis etmiştir. 2002 yılında Sakıp Sabancı Müzesi olarak hizmete açılmıştır.
Osmanlı hat sanatından görseller, el yazması Kuran-ı Kerimler ile birlikte kıtalar, murakkaalar, levhalar, hilyeler, ferman, berat ve menşurlar ile hattat aletler, Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmed Paşa, Süleyman Seyyid, Fikret Mualla ve İbrahim Çallı gibi isimlerle birlikte bir çok yerli ve yabancı sanatçıların resim ve eserleri bulunmaktadır. 
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık