İSLAMİ YERLER

Şeyh Memiş Efendi Türbesi, Seydişehir, Konya

Konya'nın Seydişehir ilçesi, Çavuş mahallesinde yer almaktadır. 1784 yılında Bozkır ilçesine bağlı Aliçerçi köyünde doğmuştur. Babasının adı Mustafa, Annesinin adı Halime'dir. Meşrebi Muhammed, Mezhebi Hanefi, Mesleği Nakşidir. Çocukluğu Bozkır'ın Karacahisar Köyünde geçmiştir. Kendi akrabalarından aynı zamanda Ebu Said Hadimi Hazretlerinin de çırağı olan İbrahim efendinin terbiyesi altında yetişir. Daha sonra Karacahisar'da Yeğen Mehmet Efendi'den ders alarak ilmini geliştirir.

Şeyh Memiş Efendi Türbesi, Seydişehir, Konya

Kayseri, İstanbul, Antalya ve Hadim'de tahsiline devam ederek eşi bulunmaz bir alim olur. 
Mevlana Halid-i Bağdadi Hazretlerinin halifesi olan Şeyh Hasan Kudsi Efendi'den icazet alır. Esas tarikatın kurucusu Halid-i Bağdadi Hazretlerini görme arzusu kendisinde dayanılmaz bir hal alırve Şam'a gider. Kırk gün Halid-i Bağdadi Hazretlerinin sohbetinde bulunur ve icazette ondan alarak Karacahisar'a döner irşad görevine devam eder.
Daha sonra Bozkır'ın Hocaköy'üne yerleşir. Burada 17 yıl kadar irşad görevinde bulunduktan sonra kendisini çekemeyenlerin çoğalması üzerine Seydişehir'e hicret eder, burada 5 ay kadar kaldıktan sonra Çavuş'a yerleşir.
1852 yılında Muharrem ayının 13. günü hakkın rahmetine kavuşmuştur.
Baki aleme göçtükleri zaman dört hanımından yedi oğlu ve dört kızı vardı.
Hanımları ;
1 - Havva  ; Aliçerçi'li Samed Hocanın kızı
2 - Gümüşkadın  ; Hocaköylü Halim Efendinin kızı
3 - Emiş Kadın  ; Bozkır şeyhinin kızı
4 - Emine Hanım  ; Hasan Kudsi Efendinin dul eşi
 

Konu ile alakalı diğer konuları görmek isterseniz https://www.arkeobook.com/haberler/islami-yerler/ tıklayınız

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık