OSMANLI İMPARATORLUĞU

YAVUZ SULTAN SELİM ANITI / ORTAHİSAR , TRABZON

Trabzon'un Ortahisar içesinde Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi'nin önünde bulunmaktadır. Fatih Sultan Mehmet'in 1461 yılında Trabzon fethinden sonra Yavuz Sultan Selim 1489 - 1511 yıllarında Trabzon'un 22 yıl valiliğini yapmıştır. Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu yerdir.

YAVUZ SULTAN SELİM ANITI / ORTAHİSAR , TRABZON

YAVUZ SULTAN SELİM ANITI
Trabzon'un Ortahisar içesinde Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi'nin önünde bulunmaktadır. Fatih Sultan Mehmet'in 1461 yılında Trabzon fethinden sonra Yavuz Sultan Selim  1489 - 1511 yıllarında Trabzon'un 22 yıl valiliğini yapmıştır. Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu yerdir. 
Yavuz Sultan Selim , Trabzon Sancakbeyi gibi değil , bir padişah gibi hareket ediyordu. Önceleri Trabzon halkından askeri birlik oluşturmuş , 1491 yılında tahrip olan Trabzon surlarını onarmış. Trabzon ve cevresindeki ayaklanmalara karşı önlem almış , zaman zaman Çerkezistan ve Gürcistan’a akınlar düzenlemiştir.
Yavuz Sultan Selim , edebiyata önem vermiş , şiirlerini Farsça kaleme almıştır. Osmanlı Kültürevi'nde Osmanlı dönemine ait balmumu heykelleri ile günlük yaşama ait yöresel araç ve gereçlerin serğisini görülmektedir.
 

Ömer PalabıyıkÖmer Palabıyık